کمپرسور اسکرو چگونه کار می کند

کمپرسور اسکرو چگونه کار می کند

یکی از انواع مرسوم و پر استفاده ی کمپرسور جهت استفاده در سیکل تبرید، سیستم‌ های تهویه ی مطبوع کمپرسور اسکرو می‌ باشد. سیکل تبرید شامل چهار قسمت اصلی کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط و اپراتور است که جزء مهم سیستم و نقش اصلی در این چهار جزء را کمپرسور بازی می‌ کند.

هر سیکل تبرید از کمپرسور برای فشرده سازی هوا یا مبرد  و بالا بردن دما و فشار آن کمک می‌ گیرد.  انواع گوناگونی از کمپرسور در این سیکل می‌ تواند مورد استفاده قرار گیرد که از جمله می‌ توان به کمپرسور های سانتریفیوژ، کمپرسور های اسکرو روتاری و کمپرسور های رفت و برگشتی و کمپرسور اسکرو اشاره نمود.

کمپرسور های اسکرو دارای دو روتور مارپیچی نر و ماده هستند که داخل یکدیگر دوران می‌ کنند و به فشرده سازی شدن هوا یا مبرد منجر خواهند شد. به‌ طور معمول یکی از روتور ها برای چرخش به موتور اصلی وصل می‌ شود و روتور دیگر از طریق آن دوران می‌ کند. با چرخش روتور ها در شیار های یکدیگر، حجم کم می‌ شود و به فشرده شدن مبرد منجر می‌ گردد.

ابتدا هوا یا مبرد از قسمت مکش دستگاه وارد ایرند می شود. سپس دو روتور به چرخش در آمده و فضای بین دو روتور با نزدیک شدن به یکدیگر کاهش می یابد. فشردگی و نزدیک شدن روتورها تا زمانی اتفاق می افتد که دو روتور به دریچه های تخلیه نزدیک شده باشند. فشار مبرد در این مرحله بسیار بالا بود و با همین فشار از محل تخلیه خارج می شود.

در حال‌ حاضر برای‌ تولید دستگاه‌ های تهویه  مطبوع از انواع کمپرسور ها استفاده می‌ کنند.  کمپرسور اسکرو به‌ علت تکنولوژی ساخت پیشرفته و نیز راندمان بالا، همیشه  مورد استقبال سازندگان و تولید کنندگان این نوع از دستگاه‌ ها قرار گرفته است. علاوه بر این به‌ دلیل وجود ظرفیت‌ های بالا در کمپرسور اسکرو ، استفاده از این قطعات در چیلر های با ظرفیت بالا نیز فراهم شده‌ است.

 دقت کنید که نوع کمپرسور انتخابی شما به ظرفیت یک دستگاه تهویه ی مطبوع بسیار مهم است و باید به آن توجه بسیار نمایید.

 کنترل ظرفیت در کمپرسور اسکرو چگونه است؟

معمولاً عملیات کنترل ظرفیت در کمپرسور های اسکرو از طریق اسلاید ولوی که در داخلش قرار داده‌ شده انجام می‌ گردد. در نوع ساده ی کمپرسور اسکرو این اسلاید ولو می‌ تواند غالباً در سه یا چهار محل قرار گرفته و به عبارتی دیگر کنترل ظرفیت هر کمپرسور را سه یا چهار مرحله می‌ کند.

 ولی کمپرسور های اسکرو خطی هم وجود دارند که اسلاید ولو در هر مرحله به صورت پیوسته می‌ تواند ثابت شود و به میزان گنجایش مورد تقاضا مجوزاجازه ی ورود مبرد به داخل کمپرسور را می‌ دهد که به این کمپرسور ها، کمپرسور خطی گفته می‌ شود و در مصرف برق ثانویه ی دستگاه اثر بسیار مثبتی دارد.

در طول مراحل کار یک کمپرسور اسکرو از روغن برای روان کاری قطعات و خنک کاری کمپرسور استفاده می‌ شود و پس‌ از آن این روغن از قسمت مبرد جدا شده تا وارد مراحل بعدی سیکل تبرید گردد.

 کمپرسور اسکرو دارای ویژگی‌ های بسیاری است که در ادامه آنها را بیان می‌ کنیم:

  • کمپرسور های اسکرو از لرزش کمتری برخوردار هستند.
    • عدم وجود نوسان در وقتی‌ که فشار کاری بسیار زیادی وجود دارد.
      • یکی دیگر از ویژگی‌ های کمپرسور اسکرو کم‌ حجم بودن این نوع از کمپرسور ها است که در مقایسه با سایر نمونه‌ های مشابه کمپرسور بسیار مشهود است.
      • کمپرسور های اسکرو نسبت‌ به کمپرسور های پیستونی هزینه ی نگهداری و تعمیرات خیلی کمتری دارند و معمولاً هم قطعاتی که درگیر هستند کمتر است.
      • ظرفیت و حجم بالایی است که این نوع از کمپرسور ها دارند.

قطعات اصلی کمپرسور اسکرو چیست؟

قطعات اصلی در یک کمپرسور اسکرو عبارت هستند از:

  • روتور ها:

 در یک کمپرسور اسکرو دو روتور نر و ماده وجود دارد که معمولاً روتور ماده نسبت به روتور نر بزرگتر است و به وسیله ی روتور نری به چرخش در می آید.

  • موتور:

 در کمپرسور اسکرو یک موتور الکتریکی وجود دارد که بسته به نوع طراحی، کمپرسور قدرت خود را از این موتور الکتریکی می‌ گیرد. موتور ها می‌ توانند از برند های گوناگون و با قدرت‌ های مختلف باشند.

  • شیر مکش:

 شیری است که گاز ورودی به وسیله ی آن کنترل می‌ شود که این شیر می‌ تواند الکتریکی و یا پنوماتیکی باشد.

  • سکشن روغن:

 این قطعه از فیلتر روغن، مخزن روغن و جدا کننده ی روغن تشکیل شده‌ است.

 همان‌ گونه که بیان کردیم یک کمپرسور اسکرو علاوه‌ بر مواردی که در بالا گفته شد دارای قطعات بسیار دیگری است که شامل چرخ‌ دنده، کوپلینگ ها، پیستون محفظه، تسمه و غیره می‌ شود. همچنین این کمپرسور اسکرو دارای خشک‌ کن هوا است که حذف و از بین بردن رطوبت نقشی است که این قسمت بر عهده دارد.

 اگر هر گونه رطوبتی در کمپرسور وجود داشته باشد، به ایجاد خسارت و خرابی در کمپرسور منتهی خواهد شد. رطوبت موجود باعث خوردگی و اسیدی شدن در سیستم نیز می‌ گردد.

قطعات کمپرسور اسکرو شامل قطعات مصرفی و دیگر موارد استفاده‌ شده در صنعت هستند. با اهمیت‌ ترین مسئله در این سری از قطعات قیمت مناسب و کیفیت قطعات و برندی است که انتخاب می‌ شود که شامل قطعات اصلی دستگاه یعنی اجزای تشکیل‌ دهنده و ملزومات شامل میکرو فیلتر، المنت، درایر، مخزن روغن و قطعات مصرفی فیلتر ها می‌ شود.

 اجزای تشکیل‌ دهنده ی کمپرسور اسکرو شامل واحد هوا ساز، رادیاتور روغن، رادیاتور هوا، الکتروموتور، فیلتر هوا، واحد PLC و غیره می‌ شود.

کارایی کمپرسور اسکرو به کیفیت قطعات و نحوه ی مونتاژ آن بسیار وابسته است. اگر کیفیت قطعات و مونتاژ پایین باشد، عملکرد دستگاه به شدت کاهش پیدا می کند. در مونتاژ این نوع کمپرسور قعات بسیلر کمتری نسبت به دیگر کمپرسور ها استفاده می شود ولی کارایی بسیار بالاتری نسبت به دیگر انواع کمپرسور ها را دارا می باشد. از این نوع کمپرسور در صنایع الکترونیک ، خودروسازی، شیمیایی و صنایع هوافضا استفاده می شود.

تأمین تجهیزات پنوماتیکی که از کیفیت بسیار خوبی برخوردار باشند، برای همه ی صنایع حساس که در تماس با رطوبت، سیالات، مواد غذایی، مواد خورنده و اسیدی، مواد شیمیایی مانند رزین، رنگ، چسب ها و حلال‌ ها، نوشیدنی‌ ها و غیره قرار دارند را می‌ توان با بهره‌ مندی از کمپرسور اسکرو می توان آنها را در سطح مطلوبی تهیه و تولید نمود.

پست های مرتبط

ارسال دیدگاه برای %s