کمپرسور اسکرو

کمپرسور اسکرو چیست

یکی از متدوال ترین و پرکاربردترین کمپرسور در بین کمپرسور های جا به جایی مثبت، کمپرسور اسکرو است. کمپرسور اسکرو در دسته ی کمپرسور های گازی قرار دارد. از این کمپرسور ها در اکثر صنایع به‌ جای کمپرسور های پیستونی قدیمی یا رفت و برگشتی  استفاده می شود. برعکس کمپرسور های پیستونی در کمپرسور های اسکرو هیچ نیروی مکانیکی و یا شیری وجود ندارد لذا هیچ‌ وقت در این نوع از کمپرسور ها با عدم نشتی و  تعادل رو به‌ رو نمی‌ شویم. کمپرسور های اسکرو از سرعت بالایی برخوردار هستند و با این سرعت بالا کار می‌ کنند که در بازار در دو دسته ی بی روغن(خشک) و روغنی به فروش می‌ رسند.

 

کمپرسور اسکرو چیست

 

کمپرسور اسکرو چگونه کار می کند؟

کمرسورهای اسکرو از دو روتور مارپیچی تشکیل شده اند که در قسمت هواساز این دستگاه قرار دارد. یکی از روتور ها به الکتروموتور متصل است و روتور دیگری را به چرخش در می آورد. ابتدا هوا یا مبرد از قسمت مکش کمپرسور اسکرو وارد و در فضا بین دو روتور قرار می گیرد.

دو روتور نری و ماردگی هنگام چرخش و دوران شروع به نزدیک شدن به یکدیگر کرده و با کاهش فضای آن دو، فرآیند فشرده سازی هوا انجام شده و سپس از دستگاه خارج می شود. در ادامه نحوه کار این کمپرسور را به تفصیل بیان می کنیم:

 

 نحوه کار کمپرسور اسکرو

همان‌ طور که از اسم این نوع از کمپرسور ها مشخص است به قسمت‌ هایی از این کمپرسور اسکرو روغن تزریق می‌ گردد که در ادامه نحوه ی کار کمپرسور اسکرو و اینکه به چه علتی روغن به آنها تزریق می‌شود و شامل چه بخش‌ هایی می‌ شود، خواهیم پرداخت.

ابتدا از قسمت مکش هوا وارد دستگاه شده ودر مسیر خود از فیلتر هوا عبور می کند. کمپرسور اسکرو دارای دو روتوری نر و ماده می باشد که یکی از آنها به موتور متصل است و باعث چرخش روتوری دیگر می شود.

با چرخش روتوری ها حجم و فضای بین آنها کاهش یافته و باعث فشرده شدن هوا می شود. در کمپرسور های اسکرو روغنی در ابتدا هوا با روغن آغشته شده و هنگام خروج از دستگاه به کمک فیلتر، روغن از هوا جدا شده و به مخزن برگردانده می شود تا در مجددا در چرخه قرار بگیرد.

این روغن به منظور خنک کاری و کاهش اصکاک قطعات استفاده می شود. کمپرسور اسکرو برای تولید هوای فشرده به شکل ۲۴ ساعته و مداوم بسیار مناسب است و یکی از ویژگی های مثبت آن، صدای بسیار پایین این کمپرسور در مقایسه با کمپرسور پیستونی می‌ باشد.

 

اجزای اصلی کمپرسور اسکرو

  • روتور ها

یکی از اجزای اصلی کمپرسور اسکرو روتور ها هستند و وظیفه فشرده سازی هوا یا مبرد را بر عهده دارند.

  • الکتروموتور

الکتروموتور در واقع همان موتور کمپرسور است که عموما بصورت الکتریکی انتخاب می شود و وظیفه ی چرخش روتور ها را بر عهده دارد.

  • فیلتر روغن یا سپراتور

فیلتر اسکرو وظیفه ی جداسازی روغن از هوا را بر عهده دارد. هر چه فیلتر با کیفیت تری را برای دستگاه انتخاب کنید، کیفیت هوای خروجی نیز افزایش پیدا می کند.

  • بخش روغن

این بخش از فیلتر روغن، مخزن روغن تشکیل شده است.

  • تابلو برق کنترل

تابلو برق یا همان PLC  یا قسمت کنترل که وظیفه بررسی و کنترل آیتم هایی همچون فشار دستگاه را بر عهده دارد.

  • فیلتر هوا

که وظیفه فیلتر کردن هوای ورودی کمپرسور اسکرو را بر عهده دارد.

  • دریچه ی ورودی یا مکش

هوا از همین دریچه ها وارد کمرسور می شوند. دریچه ی ورودی قابلیت تنظیم و کنترل فشار هوای ورودی را نیز دارا می باشد.

 

ویژگی های کمپرسور اسکرو

کمپرسور اسکرو Screw یکی از انواع کمپرسور است که دارای دو روتور مارپیچ به صورت نر و ماده است. یکی از این دو روتور به موتور متصل است و دیگری را به چرخش در می آورد. زمانی که هوا از قسمت مکش وارد کمپرسور می شود، دو روتور در حال چرخش و دوران هستند و همزمان فضای بین آنها در حال کاهش می باشد. با کاهش حجم، هوای محصور بین این دو روتور فشرده شده و از محل تخلیه کمپرسور خارج می گردد.

در صنعت برای ساخت دستگاه های تهویه مطبوع از انواع کمپرسور ها استفاده می گردد. اما کمپرسور اسکرو به دلیل تکنولوژی تولید پیشرفته ی خود و مصرف انرژی پایین و طول عمر بیشتر، یکی از گزینه های مناسب برای ساخت و تولید دستگاه های تهویه مطبوع به حساب می آید.زمانی که صحبت از ظرفیت بالا برای فشرده سازی هوا به میان می آید، کمپرسور های اسکرو بهترین انتخاب برای سازندگان و تولید کنندگان دستگاه های تهویه مطبوع می باشد. این نوع کمپرسور ها دارای هزینه پایینی برای نصب و راه اندازی دارند.

کمپرسور های اسکرو در صنایع مختلفی از جمله دندانپزشکی، هوا و فضا، سیستم های پنوماتیک و تولید لوازم خانگی کاربرد فراوانی دارند.از دیگر ویژگی های کمپرسور اسکرو می توان به قابلیت کارکرد مداوم و بدون وقفه آنها اشاره کرد.

ویژگی های کمپرسور اسکرو

 

از ویژگی های این کمپرسور ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کمپرسورهای اسکرو دارای راندمان بالاتری نسبت به بقیه ی انواع کمپرسورها هستند.
  • ظرفیت بالای تولیدی این کمپرسورها از دیگر مزیت آنها محسوب می شود. این کمپرسور ها برای ظرفیت های بالای ۳۰ تن تولید شده و برای کمتر از این مقدار تولید و مورد استفاده قرار نمی گیرند.
  • ابعاد این کمپرسورها نسبت به انواع دیگر کوچکتر می باشد.
  • کمپرسور های اسکرو به دلیل مکانیزم و تکنولوژی استفاده شده در تولید و مونتاژ آنها دارای قیمت بالاتری هستند.
  • این کمپرسور ها دارای قطعات چرخشی کمتری نسبت به دیگر انواع کمپرسور ها بوده و به دنبال آن لرزش کمتری را در کمپرسور شاهد هستیم.
  • کمپرسور های اسکرو به دلیل لرزش کمی که دارند، سر و صدای کمتری هم ایجاد می کنند.
  • کمپرسور های اسکرو دارای طول عمر بالاتر و مفیدتری نسبت به دیگر کمپرسورها را دارا می باشند.
  • در این نوع کمپرسورها شاهد نشتی بسیار کمی هستیم و شاید به جرات بتوان گفت نشتی کمپرسورهای اسکرو نزدیک به صفر است.
  • در این نوع کمپرسور نسبت به انواع دیگر، مصرف انرژی به شدت کاهش پیدا کرده است.
  • حمل و نقل این نوع کمپرسور ها به دلیل وزن بالای آنها، نسبتا سخت تر است.
  • به‌ وسیله‌ ی بدنه روتور ها در ابتدا و انتهای خود آب‌ بندی می‌ شوند.
  • در برینگ این کمپرسور ها روغن‌ کاری بسیار ساده‌ تر انجام می‌ شود.
  • به‌ دلیل پر کردن حجم‌ های خالی در ایرند، از برگشت هوا جلوگیری می‌ شود.
  • در مشاغل و صنایعی که به فشار هوای زیادی نیاز دارند از این کمپرسور استفاده می‌ شود.
  • سر و صدای کمتری نسبت‌ به کمپرسور های پیستونی دارد.

 

مزایای کمپرسور اسکرو

کمپرسور های اسکرو از مزایای متعددی برخوردار می‌ باشند که در ادامه به بیان آنها خواهیم پرداخت:

طول عمر بالا

در این نوع کمپرسورها به دلیل استفاده کم از قطعات چرخشی، لرزش کمتری را شاهد هستیم. همین موضوع باعث عمر بالاتر دستگاه و کاهش استهلاک آن می شود.
کمپرسور اسکرو به‌ علت عمر طولانی‌ که دارد و غالباً از طول عمر دیگر کمپرسور های هوا بیشتر است و از این‌ رو دارای شهرت زیادی است که معمولاً این کمپرسور ها که از دوام و ماندگاری بالایی برخوردار هستند.

کارکرد بالا و بدون وقفه

کمپرسورهای اسکرو می توانند بدون وقفه و ساعات طولانی کار کنند. چرا که موتور های پیستونی بعد از یک مدت کار کردن باید به دستگاه استراحت داده شود و علاوه بر آن زمانی هم صرف پر شدن مخزن هوا میگردد.

سر و صدای پایین

در این کمپرسورها از قطعات متحرک کمی استفاده شده است و این باعث می شود در زمان کار کردن صدای زیادی ناشی از فعالیت ایجاد نکند. در صورتیکه در موتورهای پیستونی یا رفت و برگشتی سر و صدای زیاد ناشی از حرکت پیستون آزار دهنده است.

بازدهی انرژی بالاتر

این کمپرسور از بازدهی بسیار بالا تری در مقایسه با سایر کمپرسور ها بهره‌ مند است و گرمای کمی تولید خواهد کرد و باعث کاهش اتلاف انرژی می شود.

مصرف انرژی در کمپرسور های اسکرو در حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد نسبت‌ به کمپرسور های پیستونی کمتر است و نیز بازدهی بسیار بالا تری دارد.

کمپرسور اسکرو در دمای پایین و بدون فرسودگی در طول روز کار می‌ کنند بدون آنکه گرمای زیاد مشکل ایجاد کند.

هوای تمیزتر

در داخل کمپرسور اسکرو پیچ‌ های دوار نر و ماده در آب بندی در روغن روان‌ کننده اثر گذار هستند. در واقع روغن بسیار کمی به محصول نهایی انتقال داده می‌ شود که در نتیجه هوا خشک و تمیز تر است.

 

مزایا و معایب کمپرسور اسکرو

 

 معایب کمپرسور اسکرو

انسان‌ ها همیشه به‌ دنبال یافتن راه‌ حل‌ هایی بوده اند تا بتوانند زندگی راحت و پر از آسایشی را برای خود شان فراهم سازند. به‌ همین خاطر است که همیشه پیشرفت در تکنولوژی ادامه دارد و دچار توقف نمی‌ شود و این در حالی است که ما هر روز شاهد پیشرفت‌ های بزرگ و ابداع و ساخت دستگاه‌ های متنوع هستیم.

طراحی و تولید کمپرسور های اسکرو از همین دستاورد ها می باشد.

کمپرسور اسکرو در لغت به‌ معنای کمپرسور پیچی یا مارپیچ است و جزو کمپرسور هایی است که با استفاده از تجهیزات مارپیچی که کمپرسور اسکرو دارد، فشرده سازی هوا را انجام می دهد.

از کمپرسور اسکرو به عنوان یک ابزار کاربردی و مهم در کولر گازی استفاده می شود.

این کمپرسور از اجزایی همچون آنلودر، هوا ساز، فیلتر روغن، رادیاتور، فن خنک کننده، تابلو برق و … تشکیل شده است.

همان‌ طور که کمپرسور اسکرو دارای مزایای بسیاری می‌ باشد معایبی نیز دارد که در ادامه آنها را بیان می‌ کنیم:

تعمیر و نگهداری تخصصی

هر کمپرسور هوا به‌ صورت منظم به سرویس دوره‌ ای نیازمند است. ولی این موضوع راجع‌ به کمپرسور های اسکرو از دقت بالا تری برخوردار است و باید به شکل ویژه و تخصصی انجام شود. کمپرسور اسکرو در سیستم داخلی آنها نسبت‌ به سایر کمپرسور ها سیستم پیچیده‌ تری دارد.

لذا باید نگهداری و تعمیر آن‌ هم به وسیله ی یک شخص متخصص که کار تعمیر و نگهداری را انجام می‌ دهد صورت پذیرد و یا این کار توسط کسی انجام شود که در کمپرسور های هوا دارای مهارت زیادی است.

هزینه ی اولیه ی بسیار

غالباً قیمت کمپرسور اسکرو بالا است به‌ همین خاطر است که بسیاری از افراد ترجیح می‌ دهند که کمپرسور هوای رفت و برگشتی را انتخاب نمایند.

علت اصلی این تفاوت قیمت بالای این کمپرسور ها است.

کمپرسور های اسکرو در واقع از طول عمر بیشتری برخوردار هستند و دوام بالایی دارند.

درست است که این نوع از کمپرسور ها دو برابر کمپرسور های دیگر قیمت دارند ولی واقعیت این است که چهار برابر بیشتر عمر می کنند و به تولید هوای بیشتر می‌ پردازند.

حال اگر برای کسب‌ و کار خود به استفاده‌ ی طولانی‌ مدت از هوای فشرده نیاز دارید با خرید کمپرسور اسکرو می‌ توانید یک سرمایه‌ گذاری عالی انجام دهید.

 

انواع کمپرسور اسکرو

کمپرسور های اسکرو بنا بر نیاز صنایع مختلف در دونوع طراحی و تولید می شوند.

  1. کمپرسورهای اسکرو بدون روغن Oil free Compressor
  2. کمپرسور های اسکرو روغنی Oil Injected Compressor

به‌ صورت کلی کمپرسور اسکرو به دو دسته کمپرسور های روغنی و غیر روغنی تقسیم می‌ شود که هر کدام از آنها دارای مزایا و معایب مختلفی هستند:

  • کمپرسور اسکرو روغنی

کمپرسور های روغنی یا اویل اینجکت دارای مزایایی متعددی می‌ باشند که از با اهمیت‌ ترین آنها می‌ توان تماس دائمی روتور با روغن، روغن‌ کاری راحت برینگ ها، آب بندی شدن روتور ها در اول و آخر از طریق بدنه، ممانعت از  بازگشت هوا در ایرند، تولید صدای پایین، دمای پایین هوای فشرده به‌ علت جذب گرما به وسیله ی روغن و عدم اصطکاک روتور ها را نام برد.

  • کمپرسور اسکرو بدون روغن

از با اهمیت‌ ترین مزایای این کمپرسور ها می‌ توان فشرده‌ سازی انواع  گاز های مختلف، عدم ایجاد آلودگی در هوای فشرده به‌ علت نبود روغن، استفاده از آب برای خنک کردن، داشتن سرعت بالا تر در مقایسه با کمپرسور روغنی، تولید صدای خیلی کم و غیره را نام برد.

 

مونتاژ قطعات کمپرسور های اسکرو نیاز به تخصص و تجربه ی کافی داشته و اگر این فرآیند در شرکت سازنده به درستی انجام نگیرد، ممکن است با گذر زمان باعث ایجاد مشکلاتی از جمله از محور خارج شدن شفت و الکتروموتور شود.

لذا قبل از خرید کمپرسور اسکرو، ابتدا به بررسی شرکت های سازنده پرداخته و کاتالوگ مربوط به آن را دریافت کرده و مطالعه کنید.در صورت لزوم و با هماهنگی از خط تولید و مونتاژ این شرکت ها بازدید کرده تا بتوانید خرید مناسب و با کیفیت را داشته باشید.

شرکت هواکاران یکی از شرکت های معتبر در زمینه ی تولید و مونتاژ این کمپرسور ها می باشد. شما می توانید قبل از خرید کمپرسور اسکرو مورد نظرتان از مشاوره های متخصصین این شرکت استفاد کنید.

 

 

کمپرسور اسکرو روغنی یا اویل اینجکت

کمپرسور اسکرو روغنی یا (Oil Inject)  یا همان اویل اینجکت یکی از انواع کمپرسور اسکرو می‌باشد. این نوع کمپرسورها جز کمپرسورهای با جابجایی مثبت محسوب می‌شوند. در کمپرسور های اسکرو روغنی ، هوا یا مبرد هنگام ورود به دستگاه با روغن آغشته می شود. روغن به منظور روانکاری یاتاقان ها و روتور ها استفاده می شود. روغن در کمپرسور اسکرو باعث کاهش اصحکاک و درگیری قطعات با یکدیگر می شود.

Oil injected screw compressor کمپرسور اسکرو روغنی عملکرد و جزئیات آن

کمپرسورهای جابجایی مثبت از یک جز مانند پیستون یا پره برای فشرده سازی هوا استفاده می‌کنند و چون با جابجایی باعث کاهش حجم و فضای داخل کمپرسور می‌شوند، به جابجایی مثبت معروف هستند. کمپرسورهای رفت و برگشتی، کمپرسور های اسکرال، کمپرسور های اسکرو همگی از همین دسته محسوب می‌شوند.

در کمپرسور اسکرو روغنی، روغن نقش مهم و اساسی ایفا می‌کند. روغن درگیری قطعات داخلی را کاهش داده از اصطکاک حاصل از آن جلوگیری می‌کند. علاوه بر آن از ایجاد حرارت حاصل از این اصطکاک در درگیری قطعات نیز جلوگیری می‌کند.

بلبرینگ‌ها و روتورها نیز به روغن کاری نیاز دارند، به همین منظور هوای ورودی به کمپرسور اسکرو روغنی با روغن آغشته می‌شود تا فضای داخلی هواساز نیز روغن کاری شده و روتورها کمترین اصطکاک ممکن را داشته باشند.

همانطور که می‌دانید در کمپرسورهای اسکرو روغنی یا اویل اینجکت دو روتور مارپیچ به صورت نری و مادگی درون یکدیگر دوران می‌کنند .  یکی از این روتورها به موتور متصل است و روتور دیگر به وسیله آن به چرخش در می‌آید.

کمپرسور اسکرو روغنی

هوای ورودی وقتی بین این روتور قرار می‌گیرد با نزدیک شدن آنها به هم و کاهش حجم و فضای بین آنها، فرایند فشرده سازی صورت می‌گیرد. سپس برای اینکه این دو روتور روان و بدون اصطکاک درون یکدیگر دوران کنند، هوا به روغن آغشته می‌شود.

سپس از فرایند فشرده سازی و خارج شدن این مخلوط از محفظه کمپرسور به وسیله سپراتور روغن از هوا جدا شده و پس از تصفیه و خنک شدن در سیکل فرایند کمپرسور قرار می‌گیرد.

فیلتر سپراتور یا فیلتر جدا کننده نقش بسیار مهمی در عملکرد و کیفیت هوای خروجی کمپرسور اسکرو ایفا می‌کند. مخصوصاً اگر برای مصرف کنندگان این کمپرسورها، کیفیت هوای خروجی بسیار مهم باشد که در صنایعی مانند صنعت پزشکی و صنعت غذایی بسیار حائز اهمیت می‌شود.

مرحله جداسازی روغن در کمپرسورهای اسکرو در دو مرحله انجام می‌شود.  مرحله اول زمانی است که ذرات و روغن با نیروی گریز از مرکز حاصل از فرایند فشرده سازی و چرخش روتورها به دلیل وزن مولکولی بالاتر ذرات روغن از هوا جدا می‌شوند.

در مرحله دوم هوایی که حاوی ذرات باقیمانده روغن است به سمت فیلتر سپراتور قبل از خروج از کمپرسور حرکت می‌کند و روغن باقیمانده در این مرحله جدا می‌شود.

مش بندی لایه‌های کاغذی داخل فیلتر سپراتور در کیفیت هوای خروجی نقش مهمی دارد روغن به سمت انتهای فیلتر سپراتور حرکت کرده و در حوضچه‌ای جمع شده سپس به ابتدای مسیر ورودی هوا هدایت می‌شود. از پارامترهای مهم فیلتر سپراتور می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فشار محیط
  • فشار محیط کاری
  • مش کاغذ فیلتر
  • اختلاف فشار
  • ابعاد فیلتر

سپراتور بعد از مدت زمانی نیاز به تعویض دارد که بستگی به نوع فیلتر و کارکرد دستگاه توسط شرکت سازنده ارائه می‌شود.

کمپرسور اسکرو روغنی oil inject compressor قسمت ها و اجزای آن

انواع کمپرسورهای اسکرو روغنی

در کمپرسورهای دور ثابت دور هوای ایرند با جریان خروجی یکسان است ولی در کمپرسور دور متغیر این نسبت یکسان نیست و بنابر نیاز تغییر می‌کند تا از اتلاف انرژی جلوگیری شود.

در کمپرسورهای تسمه‌ای موتور و ایرند به صورت تسمه به یکدیگر متصل شده‌اند و دارای عملکردی آرام و روان هستند.

 

اجزای تشکیل دهنده کمپرسور اسکرو روغنی

یک کمپرسور اسکرو روغنی از اجزای زیر تشکیل شده است:

  1. ایرند یا هواساز کمپرسور اسکرو روغنی
  2. مخزن ذخیره هوا
  3. شیر کنترل فشار
  4. شیر کنترل هوای ورودی
  5. دریچه تخلیه
  6. تابلو برق کترل
  7. فیلتر هوا
  8. فیلتر روغن
  9. بلبرینگ ها
  10. فیلتر سپراتور
  11. دریچه های مکش هوا

مهمترین قسمت کمپروسور اسکرو روغنی قسمت ایرند و یا هواساز دستگاه است. هر چه دور موتور انتخابی بای هواساز پایین تر باشد، دستگاه طول عمر مفیدتری خواهد داشت.

شیر کنترل فشار وظیفه منترل فشار دستگاه را بر عهده دارد که در واقع این فشار روغن موجود در دستگاه را به چرخه باز می گرداند.

تابلو برق وظیفه قطع و وصل دستگاه را بر عهده دارد و با محافظت از الکتروموتور باعث افزایش طول عمر دستگاه می شود.

 

 کمپرسور اسکرو بدون روغن

کمپرسور اویل فری یا بدون روغن در توان نسبتاً کم تا متوسط و به شکل واتر اینجکت طراحی و ساخته می شود که مشابه کمپرسور اسکرو روغنی کار می‌ کند با این تفاوت که در کمپرسور هوا بدون روغن به‌ جای استفاده از روغن به داخل محفظه ی تراکم، آب تزریق می‌ شود.

کمپرسور اسکرو اویل فری یا بدون روغن screw compressor oil free

همان‌ طور که می‌ دانید واژه‌ ی انگلیسی اویل فری به‌ معنای عاری از روغن یا بدون روغن است که در صنایع غذایی و حساس از آن زیاد استفاده می‌ شود.

در کلیه ی ماشین‌ آلات صنعتی که دارای قطعات متحرک هستند برای انجام عملیات روان کاری و گاهاً خنک کاری از روغن‌ های صنعتی استفاده می‌ کنند و در فرایند های حساس و تغذیه هم کاربرد دارد.

کمپرسور اسکرو بدون روغن با دقت به اینکه فشار کاری مورد نیاز به دو شکل بدون روغن یک مرحله‌ ای و بدون روغن دو مرحله‌ ای ساخته می‌ شود و در نوع دو مرحله‌ ای ابتدا هوای فشرده در هوا ساز کم‌ فشار تا حد ۳۵ درصد فشرده‌ سازی انجام می‌ گردد و بعد از آنکه خنک کاری اولیه در اینتر کولر به واحد هوا ساز فشار بالا وارد شود، آن میزان از فشرده‌ سازی که نیاز است انجام می‌ گردد و پس‌ از خنک کاری در افتر کولر از کمپرسور خارج خواهد شد.

به وسیله ی چرخ‌ دنده هایی که خارج از محفظه ی تراکم قرار گرفته‌ اند مکانیزم منتقل شدن قدرت در کمپرسور اسکرو اویل فری تأمین می‌ شود و ساختار آن به شکلی است که روتور ها با پوسته و سایر روتور ها در تماس نیستند و همین موضوع علت اصلی عدم نیاز این کمپرسور ها به روغن می‌ باشد ولی چون مایع خنک‌ کننده و روان‌ کاری در آن وجود ندارد استهلاک بسیار زیادی خواهد داشت.

 

تفاوت کمپرسور اسکرو روغنی با کمپرسور اسکرو بدون روغن

کمپرسور اویل فری یا بدون روغن مشابه کمپرسور اسکرو روغنی کار می‌ کند با این تفاوت که در کمپرسور اسکرو بدون روغن به‌ جای استفاده از روغن، به داخل محفظه ی تراکم آب تزریق می‌ شود.

طراحی کمپرسور اسکرو بدون روغن در توان های بالا تر از پنجاه کیلو وات به صورتی است که تنها در قسمت هوزینگ و در داخل برینگ ها و چرخ‌ دنده‌ ها روغن وجود دارد و با تلرانس بسیار پایین روتور ها در کنار یکدیگر دوران می‌ کنند و غالباً به‌ علت وجود حرارت بسیار زیاد از جنس پلی سرامیک ساخته می‌ شوند.

همان‌ طور که می‌ دانید واژه‌ ی انگلیسی اویل فری به‌ معنای عاری از روغن یا بدون روغن است که در صنایع غذایی و حساس از آن زیاد استفاده می‌ شود. در کلیه ی ماشین‌ آلات صنعتی که دارای قطعات متحرک هستند برای انجام عملیات روان کاری و گاهاً خنک کاری از روغن‌ های صنعتی استفاده می‌ کنند و در فرایند های حساس و تغذیه هم کاربرد دارد.

تفاوت کمپرسور اسکرو روغنی با کمپرسور اسکرو بدون روغن

کمپرسور اسکرو بدون روغن با دقت به اینکه فشار کاری مورد نیاز به دو شکل بدون روغن یک مرحله‌ ای و بدون روغن دو مرحله‌ ای ساخته می‌ شود.  در نوع دو مرحله‌ ای ابتدا هوای فشرده در هوا ساز کم‌ فشار تا حد ۳۵ درصد فشرده‌ سازی انجام می‌ گردد و بعد از آنکه خنک کاری اولیه در اینتر کولر به واحد هوا ساز فشار بالا وارد می شود. آن میزان از فشرده‌ سازی که نیاز است انجام می‌ گردد و پس‌ از خنک کاری در افتر کولر از کمپرسور خارج خواهد شد.

به وسیله ی چرخ‌ دنده هایی که خارج از محفظه ی تراکم قرار گرفته‌ اند مکانیزم منتقل شدن قدرت در کمپرسور اسکرو اویل فری تأمین می‌ شود و ساختار آن به شکلی است که روتور ها با پوسته و سایر روتور ها در تماس نیستند و همین موضوع علت اصلی عدم نیاز این کمپرسور ها به روغن می‌ باشد ولی چون مایع خنک‌ کننده و روان‌ کاری در آن وجود ندارد، استهلاک بسیار زیادی خواهد داشت.

 

کاربرد کمپرسور اسکرو

کمپرسور یکی از اجزای اصلی یک سیکل تبرید است. اگر به یک کمپرسور هوای مناسب نیاز دارید، کمپرسور اسکرو یکی از رایج‌ ترین کمپرسور های هوا است.

کمپرسور اسکرو یا کمپرسور اسکرو روتاری نسبت‌ به دیگر کمپرسور های هوا مثل کمپرسور های  هوای رفت و برگشتی نوع بهبود یافته تر و جدید تری از کمپرسور های هوا است که با بهره‌ مندی از جا به جایی مثبت کار می‌ کند و جهت فشرده‌ سازی هوا از حرکت چرخشی روتوری ها کمک گرفته می‌ شود.

در داخل کمپرسور اسکرو دو عدد روتور نر و ماده قرار دارد که در جهت عکس به چرخش در می‌ آید. همان‌ گونه که در امتداد روتور ها هوا به جریان می‌ افتد با کمتر شدن فضای میان روتور ها هوا فشرده خواهد شد و این کاهش حجم، فشرده سازی هوا را به دنبال خواهد داشت که برای کاربرد های مربوطه قابلیت استفاده داشته باشد.

یک کمپرسور اسکرو دارای کاربرد های زیادی است و به صورت گسترده در صنایع مختلفی قابل استفاده است. از جمله این صنایع می توان به دندانپزشکی، لوازم خانگی مانند یخچال فریزر و کولر گازی، هواپیما سازی اشاره کرد.

کمپرسور اسکرو در دو نوع بدون روغن یا خشک و روغنی تولید می‌ شود که کاربرد هر یک از آنها با توجه به نوع فعالیت صنایع مختلف متفاوت است.

در صنایع گوناگون نسبت‌ به نوع محصولی تولیدی و بنا بر نوع حساسیت به روغن، یک نوع از کمپرسور های روغنی و غیر روغنی استفاده می‌ شود.

کاربرد کمپرسور خشک هیچ محدودیتی ندارد و در حال‌ حاضر در اکثر صنایع و به‌ ویژه در صنایع غذایی و دارویی مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

اما کاربرد کمپرسور اسکرو روغنی محدود به صنایع غیر بهداشتی و غذایی است. چرا که امکان دارد به‌ دلیل روغنی که در داخل دستگاه است به بیرون تراوش کند و بار این مسئله را تسهیل می‌ کند.

روغن در کمپرسور اسکرو روغنی باعث می‌ شود تا بین قطعات داخلی دستگاه اصطکاک کمتری ایجاد شده و عمر قطعات در مقایسه با کمپرسور بدون روغن به‌ مراتب بیشتر گردد.

همچنین به‌ دلیل روغن موجود در این نوع کمپرسور، سایش قطعات به کمترین میزان از حد خود می‌ رسد و هیچ‌ گونه حرارتی هم تولید نمی‌ کند چرا که روغن وظیفه ی خنک کنندگی قطعات را دارد و به همین دلیل زمان استفاده از کمپرسور های روغنی بالاتر بوده و آسیب کمتری به قطعات آن وارد می شود.

در انتها باید گفت که کاربرد کمپرسور اسکرو باعث شده تا تعداد زیادی از این کمپرسور در شرکت‌ ها و فروشگاه‌ ها و غیره به فروش برسد به‌ همین خاطر اگر شما هم علاقه‌ مند به خرید این نوع از کمپرسور اسکرو می‌ باشید باید دستگاهی را خریداری کنید که با نوع فعالیتی که انجام می‌ دهید متناسب باشد.

البته برای آنکه در خرید خود دچار اشتباه نشده و بار مورد نیاز برای خرید کمچرسور خود را درست محاسبه کرده باشید، بهتر است با مشاوران ما در شرکت هواکاران ارتباط گرفته و از مشاوره و راهنمایی های آنها استفاده کنید.

 

 

کاربرد کمپرسور اسکرو

 

 قیمت کمپرسور اسکرو

پیش‌ از آنکه بخواهید قیمت کمپرسور اسکرو را بدانید باید به خواسته ها و فاکتور های مهمی که برایتان دارای اهمیت است دقت زیادی نمود تا با توجه به آن بهترین نوع کمپرسور اسکرو تهیه و خریداری شود.

از فاکتورهای مهم در قیمت گذاری کمپرسور اسکرو میتوان به موادرد زیر اشاره کرد:

  • قیمت لوازم ایرند دستگاه
  • شرایط نگهداری و انتقال کمپرسور اسکرو
  • بیشترین دمای هوای فشرده خروجی از کمپرسور
  • ارتفاع سطح دریا محل نصب کمپرسور
  • کیفیت هوای خروجی
  • حساسیت به وجود روغن در هوای خروجی
  • میزان صدای کمپرسور
  • محل قرار گیری و نصب کمپرسور
  • بودجه و طرح توسعه در زمان خرید کمپرسور

شاید دشوار ترین قسمت خرید کمپرسور اسکرو به زمان گرفتن قیمت آن مربوط باشد چرا که وقتی از قیمت روز کمپرسور اسکرو اطمینان نداشته باشید که از چه قیمتی برخوردار است، احتمال اینکه با قیمت‌ های هیجانی و فضایی بازار رو به‌ رو شوید زیاد خواهد بود و در نتیجه مجبور شوید کمپرسور اسکرو را بسیار بالا تر از هزینه ی واقعی آن خریداری کنید.

در تعیین قیمت کمپرسور اسکرو باید به دو پارامتر توجه ویژه داشت:

  • نوع مونتاژ
  • برند قطعات وارداتی

هر دو این عامل نقش بسیار مهمی را در قیمت نهایی کمپرسور اسکرو بازی می‌ کنند چون اگر مونتاژ قطعات به‌ درستی انجام نشده باشد و یا از کیفیت بسیار خوبی برخوردار نبوده باشد نمی‌ تواند رضایت مشتری‌ ها را جلب کند و مورد دوم که مستقیماً به برند و نام تجاری شرکت تولید کننده ی این قطعات بر خواهد گشت.

بنابراین سعی کنید خرید کمپرسور اسکرو را از شرکت هایی انجام دهید که شناخته‌ شده و معتبر هستند و دارای سابقه‌ ی کاری درخشانی هم می‌ باشند تا اگر در روند استفاده از کمپرسور اسکرو اختلال و یا اشکالی ایجاد شد به‌ راحتی بتوانید آن را تعویض کنید و از خدمات پس‌ از فروش و ضمانت‌ نامه ی معتبری که دارد بهره‌ مند گردید در غیر این صورت  متضرر خواهید شد.

جهت کسب اطلاعات از قیمت روز کمپرسور اسکرو می‌ توانید وارد وب‌ سایت شرکت هواکاران مدرن شکوهیه شوید و به آسانی قمیت دستگاه را استعلام کنید و از مشاوره های کارشناسان این شرکت استفاده کنید.

 

قیمت کمپرسور اسکرو

 

 خرید کمپرسور اسکرو

اگر قصد خرید کمپرسور اسکرو را دارید، باید به نکات بسیار مهمی توجه ویژه داشته باشید که یکی از با اهمیت‌ ترین آنها انتخاب درست شرکتی است که قصد خرید کمپرسور اسکرو را از آن دارید.

در کشور ما در پروسه ی مونتاژ کمپرسو های اسکرو از قطعات مشابه و برندهای معتبر مانند روتور کمپ آلمان و یا رنر آلمان و یا وندل ترکیه و … استفاده می شود.

ولی تفاوت اصلی در شرکت‌ های تولید کننده ی آنها این است که آیا امکانات ضروری همچون دانش، نیروی انسانی کارآمد و کافی، توان مالی خوب برای ارائه ی ضمانت‌ نامه های مرتبط در مورد کمپرسور اسکرو و انجام کلیه ی تعهدات و خدمات پس‌ از فروش را دارا هستند یا خیر؟

یکی دیگر از مواردی که حتما باید قبل از خرید کمپرسور اسکرو به آن دقت شود، محاسبه بالاترین فشار کاری تجهیزات صنعتی خودتان است. در ابتدا بالاترین فشار وارده بر دستگاه هایتان را محاسبه کرده و یک ضریب ایمنی ۲ bar  به آن اضافه کنید تا در صورت ایجاد افت فشار در سیستم، توانایی جبران آنرا داشته باشد. حال نوبت به محاسبه مجموع هوای مصرفی دستگاه ها و تجهیزات میرسد که با توجه به مقدار مجموع آن،  اقدام به خرید کمپرسور اسکرو کنید.

حتما قبل از خرید کمپرسور اسکرو کاتالوگ آن را از شرکت هواکاران دریافت کرده و مطالعه کنید. برای خرید کمپرسور اسکرو می‌ توانید به‌ راحتی به وب‌ سایت شرکت هواکاران مراجعه نمایید و محصول مورد نظر تان را خریداری کنید.

مونتاژ کمپرسور اسکرو یک کار تخصصی است و نیاز مبرم به دانش فنی دارد. چرا که اگر فرآیند مونتاژ به درستی انجام نگیرد، بعد از گذشت زمان، شفت ها و الکتروموتور از محور ها خارج شده و به عبارتی دیگر هم محور نیستند که آسیب های سنگینی به کمپرسور وارد میکند. دلیل عمده این اتفاق عدم دانش فنی و رعایت موارد اصولی در مونتاژ این کمپرسور است.

 

خرید کمپرسور اسکرو

 

قیمت و خرید کمپرسور اسکرو

اگر می‌ خواهید کمپرسور اسکرو را خریداری کنید باید به حجم و نوع آن دقت کنید. کمپرسور های اسکرو به دو دسته ی روغنی و بدون روغن یا خشک تقسیم می‌ شوند که به‌ طور معمول از ظرفیت‌ های گوناگونی برخوردار هستند. بعضی از کمپرسور های اسکرو با گاز های طبیعی و و هوا کار می‌ کنند و گنجایش آنهاحدودا از ۷۰ تا ۳۲۰۰ متر مکعب بر ساعت است. بعضی از کمپرسور های روغنی از گاز های خنک‌ کننده استفاده می‌ کنند و حجمی که دارند از ۴۴۰ تا ۱۰ هزار متر مکعب بر ساعت است.

شما در زمان خرید کمپرسور اسکرو باید به این نکات دقت کنید:

  • ابعاد کمپرسور اسکرو که مورد نیاز تان است. مقدار زمانی‌ که یک کمپرسور اسکرو در طول روز کار خواهد کرد
  • در نظر داشتن عملکرد ها و گزینه‌ های مختلف کمپرسور

قیمت کمپرسور به عوامل گوناگونی بستگی خواهد داشت که می‌ توان به این موارد اشاره نمود:

اجزای تشکیل‌ دهنده ای که یک کمپرسور اسکرو هر چه بیشتر باشد و از ظرافت و سختی کار برخوردار باشد قطعاً بر قیمت آن افزوده خواهد شد.

مورد دیگری که باید در نظر بگیرید قطعات تشکیل‌ دهنده ی کمپرسور اسکرو است، کیفیتی که قطعات این دستگاه دارند مستقیماً بر قیمت کمپرسور اسکرو اثر می‌ گذارند.

بنابراین اگر تمایل دارید تا دستگاهی که خریداری می‌ کنید بسیار مرغوب باشد و دارای سطح کیفی بالایی باشد باید در پرداخت هزینه اقتصادی فکر نکنید و بهترین نوع این دستگاه را که در بازار موجود است و شرکت‌ های مختلف به مشتریان این محصولات عرضه می‌ کنند خریداری نمایید.

در زمان محاسبه ی قیمت کمپرسور اسکرو هزینه ی مصرف انرژی، هزینه ی نگهداری، هزینه‌ ی خشک‌ کن‌ ها و فیلتر ها، مدت‌ زمان گارانتی، هزینه ی تعمیر و طول عمر دستگاه را باید مورد بررسی قرار داد.

 

سیستم خنک‌ کننده کمپرسور اسکرو

در زمان فشرده‌ سازی هوایی که در کمپرسور وجود دارد به‌ علت اینکه میان ذرات روغن و هوا انرژی خیلی زیاد استt برای منتقل شدن دمای تولید شده به محیط از رادیاتور کمپرسور اسکرو استفاده می‌ کنند.

در کمپرسور اسکرو رادیاتور ها شامل یک بخش خنک‌ کننده ی هوا و نیز یک بخش برای خنک‌ سازی روغن هستند.

رادیاتور روغن کمپرسور دارای دو قسمت اصلی است که برای منتقل کردن روغن و دمای هوا، کارایی زیادی دارد. این روغن به رادیاتور آب ماشین شباهت بسیاری دارد که هم به‌ صورت همزمان و هم به شکل مجزا کار می‌ کند.

این روغن دارای ویژگی‌ هایی مثل پاک‌ سازی آسان، تعویض راحت، راندمان بالای دستگاه، طولانی کردن راندمان موتور، کاهش دمای روغن و هوا و غیره است.

رادیاتور های کمپرسور اسکرو از پره‌ هایی ساخته شده‌ اند که با فاصله‌ ای کم از یکدیگر قرار دارند و هوا به‌ صورت مداوم در میان شان جریان خواهد داشت.

در مورد کمپرسور های اسکرو باید گفت که این دستگاه‌ ها یکی از بهترین و اصلی‌ ترین دستگاه‌ های خنک‌ کننده ی شناخته‌ شده در صنایع محسوب می‌ شوند که در نوع خود منحصر به‌ فرد و ویژه هستند که از روتور های نر و ماده استفاده می‌ کنند که می‌ توانند یکدیگر را به حرکت در آورند و یا بر طبق دنده‌ های زمان‌ بندی‌ شده به فعالیت بپردازند که غالباً به موتور روتور نر وصل می‌ شود و نقش روتور محرک را ایفا می‌ کند در صورتی‌ که روتور ماده رانده می‌ شود.

وقتی دو روتور به چرخش در بیاید حجم شیار های آنها کاهش پیدا می‌ کند و در نهایت فشرده‌ سازی مبرد کم می‌ شود.

کمپرسور های اسکرو یا از نوع تک پیچ هستند و یا از نوع دو پیچ می‌ باشند که بسته به جریان کاری مورد نیاز نوع خاصی از آنها استفاده می‌ شود.

 سیستم خنک‌ کننده در هوای فشرده چیست؟

یک کمپرسور آب خنک به تهویه ی اتاقک فشرده‌ سازی نیاز کمتری دارد و علت آن‌ هم این است که قسمت بزرگی از گرمایی که ایجاد می‌ شود به وسیله ی آب خنک‌ کننده به خارج هدایت می‌ گردد.

در کمپرسور آب خنک‌ کننده به شکل حرارتی شامل حدود نود درصد از انرژی است که از طریق موتور الکتریکی به مصرف می‌ رسد.

سیستم خنک‌ کننده کمپرسور را می‌ توان بر طبق یکی از سه اصل بنیادین طراحی نمود:

به‌ عنوان یک سیستم مدار باز با گردش آب، به‌ عنوان یک سیستم مدار باز بدون گردش و به‌ عنوان یک سیستم گردش مدار بسته.

 سیستم مدار باز با گردش آب

یک سیستم باز با گردش آب بدین شکل است که آب خنک کاری برگشتی از کمپرسور در یک برج خنک‌ کننده مجدداً سرد خواهد شد. یعنی آب با روشی خنک می‌ شود که همزمان با پاشیدن آب به درون محفظه ی خنک‌ کننده به هوای محیط هم دمیده می‌ شود که از این طریق بخشی از آب بخار شده و آبی که در دمای محیط باقی‌ مانده است تا دو درجه ی سانتی‌ گراد خنک می‌ شود که می‌ تواند با توجه به میزان رطوبت نسبی و درجه حرارت متفاوت باشد.

عمدتاً سیستم‌ های باز با گردش آب در وقتی مورد استفاده قرار می‌ گیرند که میزان آبی که موجود است کم باشد.

یکی از نقاط ضعف این سیستم این است که آب به‌ وسیله‌ ی هوای محیط دچار آلودگی می‌ شود و به‌ دلیل تبخیر باید به‌ صورت متوالی این سیستم آب‌ رسانی شود.

نمک های نامحلول به سطوحی که فلزی و گرم هستند، رسوب می‌ دهند که این کار گنجایش حرارتی برج خنک‌ کننده را کم می‌ کند.

آب باید به شکل مستمر و تسمه‌ ای تجزیه‌ و تحلیل شود و با استفاده از مواد شیمیایی تصفیه گردد تا جلوی پدیدار شدن جلبک‌ هایی که در آب رشد می‌ کنند را بگیرد.

در فصل زمستان هنگامی‌ که کمپرسور کار نمی‌ کند برج خنک‌ کننده را باید خالی کرد و یا آب آن را گرم نمود تا از یخ‌ زدگی آن ممانعت به عمل آورد.

سیستم مدار بسته در سیستم خنک‌ کننده

آب میان دستگاه خنک‌ کننده و کمپرسور در کمپرسوری که با سیستم مدار بسته خنک می‌ شود در حالت گردش است.

این سیستم خنک‌ کننده به‌ خودی‌ خود به وسیله ی مدار آب دیگر با هوای محیط اطراف خنک می‌ گردد.

به طور معمول زمانی‌ که آب به وسیله ی جریان آب دیگری خنک می‌ شود، یک مبدل حرارتی مسطح مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

هنگامی‌ که به‌ وسیله‌ ی هوای محیط اطراف آب خنک می‌ شود از برج خنک‌ کننده کمک گرفته می‌ شود که این برج‌ ها شامل لوله‌ ها و فلنج‌ های خنک‌ کننده می‌ شود که هوای محیط از طریق یک یا چند پروانه تحت فشار قرار خواهند گرفت تا در اطراف برج جاری شود.

هوا غالباً از صافی به‌ طور معمول عبور می‌ کند تا از مسدود شدن جلوگیری نماید، این روش در بخش‌ هایی که آب مورد نیاز محدود است، مناسب است.

گنجایش خنک‌ کنندگی مدار های باز یا بسته به‌ صورت تقریبی یکسان است برای مثال آب کمپرسور تا پنج درجه ی سانتی‌ گراد بیشتر از دمای ماده ی خنک کننده می‌ شود.

اگر آب به‌ وسیله‌ ی هوای محیط سرد شود اضافه کردن ضد یخ برای مثال گلیکول الزامی است.

سیستم آب خنک‌ کننده بسته با آب نرم و خالص پر می‌ شود و زمانی‌ که گلیکول افزوده می‌ شود دوباره باید جریان آب سیستم کمپرسور حساب گردد. چون غلظت و نوع گلیکول گنجایش گرمایی و گرانروی را تحت تأثیر قرار می‌ دهد.

اضافه کردن عوامل شیمیایی دیگر هم باعث می‌ گردد تا گنجایش آب خنک‌ کننده را تحت تأثیر قرار دهد.

علاوه‌ بر آن بسیار اهمیت دارد که تمام سیستم را پیش‌ از آنکه برای اولین‌ بار پر کنیم به‌ خوبی تمیز نماییم.

نیاز کمی به کنترل در سیستم آب مدار بسته‌ ای که به شکل اصولی طراحی و اجرا شده‌ است وجود دارد و هزینه‌ های مربوط به تعمیر و نگهداری آنها بسیار کم است و آب خنک‌ کننده در تأسیساتی که به شکل خورنده است، باید از کولری استفاده کند که از موادی در ساخت آنها استفاده شده‌ است که در برابر فرسایش و خوردگی مقاومت از خود نشان دهند.

 

سیستم کنترل و ایمنی کمپرسور اسکرو

کمپرسور اسکرو یک دستگاه صنعتی است که برای فشار هوا یا گاز و یا فشرده‌ سازی از آن استفاده می‌ کنند.

کمپرسور اسکرو با کمک دو شفت پیچی شکل که در داخل محفظه ای به اسم ایرند قرار گرفته استt هوا را فشرده می کند.

کمپرسور های اسکرو در واقع یکی از مهم‌ ترین دستگاه‌ ها در هر صنف تولیدی و یا کارخانه به شمار می‌ روند.

این دستگاه‌ ها هوای فشرده برای ابزار آلات پنوماتیک و بادی را تأمین می‌ نمایند. ابزار آلات پنوماتیک و بادی در قیاس با ابزار های برقی برای صنایع انتخاب بسیار بهتری هستند چون این دستگاه‌ ها در کنار ابعاد کوچک‌ تری که دارند، اما از قدرت بالا تری برخوردار می‌ باشند.

ازسوی دیگر عدم استفاده از برق در این ابزار ها منجر می‌ گردد تا انرژی کمتری مصرف شود. محبوبیت ابزار های بادی باعث شده‌ است تا بیشتر کارگاه‌ ها و کارخانه‌ ها به سیستم هوای فشرده و کمپرسور های باد اسکرو نیاز داشته باشند. به‌ همین خاطر است که قلب هر کارخانه‌ ای را کمپرسور های اسکرو تشکیل می‌ دهد.

کمپرسور های اسکرو از طریق دو شفت پیچی شکل گاز یا هوا را متراکم می‌ کند. این نوع از کمپرسور ها از یک مکانیزم ساده اما کارآمد استفاده می‌ نماید که در آن دو شفت در قسمت داخلی ایرند یعنی واحد هوا ساز کمپرسور اسکرو با کمک شیار هایی که به‌ صورت دقیق یکدیگر را پوشش می‌ دهند به چرخش در خواهند آمد.

در این‌ میان دو شیار نامبرده شده یک فضای محفظه شده‌ ای بینشان شکل خواهد گرفت که در این فضا گاز و هوا وارد شده و به داخل آن فشرده می‌ شود.

حجم فضا در زمان چرخش روتور کم می‌ شود و هوا یا گاز متراکم شده با فشار بالا به‌ عنوان خروجی از کمپرسور بیرون می‌ رود.

در کمپرسور های اسکرو گاز یا هوا به شکل پیوسته و بدون آنکه نوسان فشار وجود داشته باشد فشرده می‌ گردد. همچنین به‌ علت نوع ساختاری که دارند، کارایی بهتر و بالا تری در مقایسه  با کمپرسور های پیستونی خواهند داشت.

علاوه‌ بر آن کمپرسور های اسکرو برای کاربرد هایی بیشتر مناسب هستند که به پایداری و فشار بالا نیازمند باشند.

مهم‌ ترین مزیت این نوع از کمپرسور ها نداشتن نوسانات فشار در آنها است که می‌ تواند باعث ایجاد ارتعاشات و خرابی در تجهیزات وصل شده به کمپرسور گردد.

کمپرسور های اسکرو عمدتاً دارای سیستم‌ های کنترل پیشرفته جهت بهبود کنترل فشار و کارایی هستند.

 سیستم کنترل و ایمنی

کمپرسور های اسکرو از سیستم ها و قطعات برقی و مکانیکی بسیاری ساخته شده‌ اند که برای آنکه این سیستم‌ ها و قطعات به‌ درستی کار کنند و با هم هماهنگ باشند از کنترلر پیشرفته ای استفاده می‌ کنند.

این کنترلر به‌ وسیله‌ ی پنل PLC می‌ تواند کنترل کاملی بر روی کمپرسور داشته باشد که حتی می‌ توان در صورت نیاز و تمایل برای آن برنامه ی هفتگی و روزانه نیز تعریف کرد.

در کنار صفحه ی کنترل PLC و کامپیوتر یک تابلوی برق نیز وجود دارد که به کمپرسور کمک می‌ کند در داخل این تابلوی برق برای ایمن ماندن کمپرسور قطعاتی قرار داده شود تا کمپرسور را در مقابل اتصالات کوتاه و نوساناتی که ممکن است در برق به وجود آید حفظ نماید.

 

انواع کمپرسور ها

به طور کلی کمپرسور ها را می توان به چهار دسته اصلی زیر تقسیم بندی کرد:

  • کمپرسورهای پیستونی یا رفت و برگشتی

این نوع کمپرسور جزء قدیمی ترین نوع کمپرسور های مورد استفاده می باشد که به دلیل استفاده از پیستون و نوع حرکتی آن به کمپرسور های رفت و برگشتی معروف می باشد.

کمپرسور های پیستونی با حرکت چرخشی میل لنگ و انتقال این حرکت به پیستون ها به حرکت رفت و برگشتی تبدیل شده و فشار سیال افزایش پیدا می کند.

در واقع حرکت میل لنگ و انتقال آنها به پیستون ها توسط شاتون، باعث فشرده سازی هوا یا سیال شده و سپس از محل تخلیه خارج می شود.

از این نوع کمپرسور می توان راندمانی در محدوده ی ۲۰۰۰ تا ۵۰۰۰ متر مکعب در ساعت دریافت نمود.

  • کمپرسور های اسکرال

اگر نیاز به تراکم بیشتری نسبت به کمپرسورهای رفت و برگشتی باشد، از این نوع کمپرسور استفاده می شود.

فرآیند فشرده سازی هوا در این نوع کمپرسور توسط دو مارپیچ اسکرال یا حلزونی صورت می گیرد که یکی ثابت و دیگری دوار است و هوا بین این دو حلزونی فشرده شده و سپس خارج می شود.

  • کمپرسور های گریز از مرکز

این نوع کمپرسور در چیلرهای سانتریفیوژ مورد استفاده قرار می گیرد که هوا با استفاده از پره ها وارد مرکز پروانه های چرخشی شده و توسط نیروی گریز از مرکز به ست بیرون رانده می شود. علت نام گذاری این نوع کمپرسور ها هم به دلیل استفاده از همین نیروی گریز از مرکز می باشد.

  • کمپرسور های اسکرو

این نوع کمپرسور ها از دو روتور چرخشی تشکیل شده است که به صورت نر و ماده درون یکدیگر قرار گرفته اند و با چرخش همزمان و کاهش فضای بین آنها باعث فشرده سازی هوای محصور شده، بین آنها می شوند.

 

تاریخچه کمپرسور باد

در زندگی افراد توسعه ی تکنولوژی و فناوری همیشه سطح زیادی از امنیت و رفاه را با خود به‌ همراه داشته است که نمی‌ توان نقش آنها را در تمام زمینه ها مانند مکانیک انکار کرد.

نیاز ها و احتیاجاتی که انسان‌ ها برای بهبود بخشیدن به زندگی و بالا رفتن سرعت در انجام امور شان دارند درست همان چیزی است که به خلق ایده‌ های جدید و اختراع ابزار ها و لوازم نو انجامیده است.

به‌ همین علت است که انسان‌ ها به فکر ابداع ابزار های پیشرفته‌ تر مثل ابزار های صنعتی افتادند، که یکی از این ابزار ها کمپرسور باد می‌ باشد.

یکی از ابزار های قدرتمند جهت متراکم سازی و نگهداری سیالات همچون هوا و گاز ها که از طریق تولید باد و یا حجم مشخصی از فشار هوا برای راه‌ اندازی ابزار های بادی انرژی لازم را فراهم می‌ نماید.

انسان‌ های نخستین برای آنکه آتش را روشن نگه دارند از عمل دمیدن در کنده‌ های نیم‌ سوز استفاده می‌ کردند و می‌ توان گفت که شش های انسان مثل کمپرسور های طبیعی کمک می‌ کرد تا آتش روشن نگه‌ داشته شود.

پس‌ از آنکه به‌ صورت خالص فلزات به‌ وسیله‌ ی انسان‌ ها کشف شدند به ابزار ها و کمپرسور قوی‌ تری نیاز بود تا عمل تولید و ذوب هوای فشرده برای ایجاد حرارت لازم انجام شود.

از این‌ رو بود که دستگاه‌ های دمی تولید و ساخته شدند که توسط چرخ‌ های دوار آبی به کار افتادند.

در سال ۱۷۶۲ شخصی به اسم جان اسمیتون جهت بالا بردن کیفیت کار سیلندر هوایی را اختراع کرد و پس‌ از آن شخص دیگری به‌ نام جان ویلکینسون در سال ۱۷۷۶ به اختراع دستگاه ماشین تراشی دست زد که به وسیله ی آن سیلندر های دقیقی از فولاد ریختگی را تراش می‌ دادند.

در حقیقت او کسی بود که توانست اولین دستگاه هوای فشرده ی دقیق را بسازد که فشاری بیشتر از  یک‌ بار را نمی‌ توانست تحمل کند ولی در هر حال این اختراع توانست در صنایع ذوب فلزات و تونل‌ سازی تحول بزرگی را ایجاد کند.

مهندسان و دانشمندان به منظور حل کردن مشکلاتی که در مسیر تولید با آن ها مواجه می‌ شدند، تلاش کردند تا ایده‌ های جدیدی را به‌ کار گیرند.

در نهایت با رویداد انقلاب صنعتی در زمینه هایی مثل ذوب آهن و سنگ، صنعت گران مجبور شدند تا دستگاه هایی را بسازند که افزایش شدید استفاده از نیروی بخار و کاربرد ماشین‌ آلات در صنایع گوناگون را الزامی می‌ کرد.

در نتیجه در طول سال‌ های گذشته با تلاش مستمر انواع مختلفی از کمپرسور باد برای به‌ کار گیری در اهداف گوناگون طراحی و ساخته شدند.

 

 موارد استفاده از کمپرسور باد کدام است؟

کمپرسور باد و یا پمپ باد در انواع مختلف صنعتی و خانگی طراحی و تولید می‌ گردند و در انجام کار هایی همچون باز کردن تیوپ و تایر های لاستیک ماشین، باد کردن تشک بادی، نقاشی ماشین، رنگ‌ آمیزی و غیره دارای کاربرد است.

کمپرسور باد با فشار قوی در صنایع بزرگ و کارخانجاتی مثل صنایع کشتیرانی، صنایع بسته‌ بندی و غیره مورد استفاده قرار گرفته شد.

این نوع از پمپ باد ها دارای قدرت زیادی هستند. شیر یک‌ طرفه ی پمپ بادی یکی از بخش‌ های کمپرسور هوا است که جزو قطعات جدایی‌ ناپذیر و مهم این دستگاه‌ ها است و در کمپرسور های پیستونی، پیچ دوار و چرخشی از آنها استفاده می‌ شود اما بعضی از انواع کمپرسور ها از یک شیر یک‌ طرفه بیشتر دارند.

شیر یک‌ طرفه وظیفه دارد تا حرکت هوا را از یک سمت اجازه دهد و از جریان برگشتی هوا جلوگیری کند.

این وسیله برای باز و بسته شدن به‌ صورت خودکار عمل می‌ نماید.

اگر از کمپرسور یا پمپ باد روغنی استفاده می‌ کنید نوع روغن به‌ کار گرفته شده باید به تأیید شرکت سازنده ی دستگاه برسد چون‌ که هر کمپرسوری ویژگی‌ های منحصر به‌ فرد خودش را دارد.

 

 خرید کمپرسور باد

کمپرسور های بادی از لوازم بسیار پر کاربرد در میان افراد بوده‌ است که هر چه  زمان می‌ گذرد اهمیت این دستگاه‌ ها خودش را بیشتر نشان می‌ دهد.

کمپرسور های باد در مدل‌ های مختلفی وجود دارند که به‌ لحاظ قدرت، وزن، قیمت، عملکرد، برند، ظرفیت مخزن و سایر موارد با یکدیگر دارای تفاوت‌ های بسیاری می‌ باشند و این تفاوت‌ ها باعث شده‌ است تا از آنها هم در مصارف کوچک خانگی استفاده کنند و هم اینکه قابلیت به‌ کار گیری آنها در موارد صنعتی بزرگ و کوچک وجود داشته باشد.

اگر شما صاحب کسب‌ و کاری هستید که به داشتن یک کمپرسور باد احتیاج دارید پیش‌ از هر چیز باید با انواع مدل‌ های آن آشنا شوید و سپس با دقت به کارکرد و نیازی که دارید یکی از آنها را خریداری نمایید. برای مثال اگر خواستار خرید کمپرسور باد پیستونی هستید این دستگاه دارای دو مدل تک مرحله‌ ای و دو مرحله‌ ای می‌ باشد که هر کدام از آنها دارای مدل‌ های ثابت و قابل حمل‌ و نقل هستند.

علاوه‌ بر آن مدل‌ های با روغن و یا خشک و غیر روغنی آنها نیز وجود دارد.

شما برای شناخت بهتر هر کدام از مدل‌ های کمپرسور بادی می‌ توانید به وب‌ سایت های مختلف که در این زمینه به فعالیت می‌ پردازند مراجعه کنید و یا آنکه با خواندن بروشور های متنوع که به کمپرسور های بادی مربوط است به هر آنچه که باید دسترسی پیدا نمایید و اطلاعات کامل و جامع در اختیار تان قرار بگیرد.

البته گزینه ی دیگری نیز وجود دارد که آن مراجعه ی حضوری شما به فروشگاه‌ های عرضه‌ کننده ی مجاز این نوع از محصولات است.

پس‌ از مراجعه می‌ توانید با گفتگو با یکی از کارشناسان حوزه ی انواع کمپرسور های بادی راهنمایی‌ های لازم را بگیرید و سپس در انتخاب خود دقیق شوید.

با این کار اطمینان خاطر داشته باشید که شما بهترین خریدی که می‌ توان از یک کمپرسور بادی داشت را انجام خواهید داد کافی است تا با دقت و تیز هوشی خرید تان را انجام دهید.

شما می‌ توانید با مراجعه به وب‌ سایت هواکاران و با استفاده از مشاوره های متخصصین این شرکت، یک خرید عالی و خوب را انجام دهید.